Films

Tijdens de herdenkingssprong in 2023 van Operatie Market Garden sprong Teun met een GoPro op zijn helm.

Tijdens de paradropping ter gelegenheid van 75 jaar Market Garden werd Teun gevolgd door Omroep Gelderland en waren Teun en Tonnie als tafelgast aanwezig bij de live-uitzending van 75 jaar Vrijheid van deze omroep. Daarnaast was onze jeep onderdeel van het decor bij andere live uitzendingen.

Op 12 september 2015 vertelde dhr. Kaal ons zijn verhaal over het bijzondere afscheidscadeau dat hij en zijn zus hadden gekregen van captain John Forbes. Dit alles speelde zich af in 1946.

Track: We’ll meet again – Vera Lynn

Op 18 september 1944 waren de landingszones in Duitse handen. Het duurde niet lang meer voordat de Gliders aan zouden komen. Captain Anthony M. Stefanich van C Compagnie kreeg de taak om met slechts twee pelotons een tegenaanval op te zetten om zo landingszone Nan veilig te stellen. De pelotons volbrachten de taak en enkele minuten later landde de eerste glider in de landingszone. Voor dit succes betaalden zij echter een hoge prijs, hun commandant Stefanich werd getroffen door een Duitse sniper.

Samen met ooggetuige dhr. Janssen is Grateful Generation Tours teruggegaan naar de plek waar hij Captain Stefanich heeft zien liggen. Op die locatie heeft dhr. Janssen zijn ooggetuigenverslag gedaan zoals te zien in de volgende video.

Track: Two Steps from Hell – Heart of Courage

© 2023 Grateful Generation Tours