Prijzen en bezoekersinfo

Voor 2022 geldt de volgende info en prijzen:

Tours:

Tour “All the way”:

Deze tour duurt ongeveer 2,5 uur. Bezoekers worden meegenomen naar de dropzones van het 505e Parachute Infantry Regiment (PIR) en van het 508e PIR. Daarnaast gaan we naar de landingszone van generaal “Boy” Browning en bezoeken we verschillende monumenten. Een bezoek aan de replica WACO-glider ontbreekt uiteraard niet. Ook bezoeken we de Canadese Erebegraafplaats en besteden we aandacht aan operatie Veritable. Dit alles doen we in onze originele Willys MB uit WOII waarbij we uiteraard off-road gaan. Hierdoor ervaar je het unieke gevoel dat de para’s ook in september 1944 hadden. Niet voor niets is onze slogan “Experience the history in Mountain and Valley”. Na afloop van de tour bezoeken we (onder voorbehoud) de permanente tentoonstelling ‘In Memory of Market Garden’ (zie pagina permanent exhibition).

Prijs:

1 persoon:         € 60,-*
2 personen:       € 65,-*
3 personen:       € 70,-*

*Elke deelnemer ontvangt een 50% kortingkaart voor toegang tot het Vrijheidsmuseum.

Battlefiets tour:

Onder leiding van onze gidsen bezoeken we met de fiets de dropzones en historische locaties van de 82nd Airborne Division in Groesbeek. Deze Battlefield tour heeft dan ook de zeer toepasselijke naam Battlefiets tour.

Tijdens de fietstocht, waarin een toelichting wordt gegeven op operatie Market Garden, willen we onze deelnemers ook laten genieten van het unieke gevoel dat het rijden in een originele Willy MB jeep geeft en dat doen we dan over de dropzones waar onder command van James Gavin de para’s destijds zijn geland. Ook bezoeken we een unieke collectie/tentoonstelling met daarin originele items van veteranen. De persoonlijke verhalen van deze veteranen worden uiteraard tijdens de tocht niet vergeten. De fietstour start bij de kerk in de Breedeweg en eindigt op de Canadese Erebegraafplaats. In totaal duurt deze tour ongeveer 3 uur. Dit is inclusief een wat langere stop op de dropzone waarbij dan gelegenheid is om een hapje en/of drankje te nuttigen (*), een bezoek aan de collectie/tentoonstelling en een wandeling over de eerder genoemde Canadese Erebegraafplaats.

De kosten voor deze fietstocht door het mooie Groesbeekse landschap zijn:

T/m 6 personen: €75,-

Voor elke persoon boven de 6 wordt €12,50 per extra persoon gerekend. (rekenvoorbeeld: tocht voor 8 personen kost €75,- + (2x€12,50)=€100,-)

We maken deze Battlefiets tour met maximaal 15 personen en u fietst op uw eigen fiets.

Elke deelnemer krijgt een 50% kortingskaart voor een bezoek aan het Vrijheidsmuseum.

(*) De drankjes en hapjes dienen door de tourgangers zelf te worden verzorgd, deze kunnen wel door ons naar de stopplaats worden gebracht.

Voor alle tours geldt:

  • Veteranen WO2: gratis.
  • Kinderen tot 6 jaar gratis, mits begeleid door minimaal 1 (betalende) volwassene.
  • Er kunnen MAX 3 personen plaatsnemen in de jeep!
  • De prijs is incl. verzekering en dient bij de tour contant te worden afgerekend.
  • Het is NIET mogelijk om de jeep zelf te besturen!!
  • Indien de weersomstandigheden slecht zijn of de tour om andere reden niet mogelijk is, overleggen we hoe we hiermee omgaan.
  • Tijdens de rit stellen we repro M43 jassen beschikbaar zoals deze werden gedragen door de para’s van de 82nd in Groesbeek.
Informatie loopt verder onder de foto

Tijden: 

Van april  t/m oktober 2022 in weekenden en (in overleg) in zomervakantie (deze regio), mits de weersomstandigheden dit toelaten. Er wordt uitsluitend op afspraak gereden.

Opstappen en einde tour:

Kerkplein Groesbeek-Breedeweg.

Dit is tegenover Buurtmarkt Breedeweg (winnaar van het “Appeltje van Oranje” 2014), alwaar u terecht kunt voor een kopje koffie en een gebakje of een broodje. Tevens kunt u daar gebruik maken van de toilet.

Afspraak maken:

U kunt het beste gebruik maken van het contactformulier op deze site, mailen naar info@gratefulgenerationtours.nl of bellen naar 06-22965617.    

We zijn het beste bereikbaar via e-mail en zullen proberen binnen 1 uur te reageren.

Graag vernemen wij bij de boeking welke dag en welk tijdstip uw voorkeur heeft, welke tour en met hoeveel personen u de tour wenst maken.

Nb: een afspraak geldt pas na bevestiging door Grateful Generation Tours.

jdparts

naamloos