Over ons

Wie zijn de mensen achter “Grateful Generation Tours” en wat is ons doel:

Wij zijn:

Teun van Doorn, 20 jaar (2001), geboren en getogen in Groesbeek, student Bedrijfskunde aan RU in Nijmegen. Teun verzamelt sinds zijn 8e jaar spullen uit de Tweede Wereldoorlog.

Joris Ebbers, 27 jaar (1995), geboren en getogen in Groesbeek en bezig met de studie tot Master in Accounting.

Tonnie van Doorn, 51 jaar (1970), geboren en getogen in Groesbeek en afdelingsmanager bij een overheidsinstelling.

De passie die wij delen zijn de gebeurtenissen rond operatie Market Garden en de Amerikaanse airbornedivisies die hier onderdeel van uitmaakten.

Deze passie is ons eigenlijk met de paplepel is ingegoten. In 1944 was Gerrit van Doorn (opa van Joris en Teun en vader van Tonnie) 12 jaar oud. Zijn ouderlijk huis stond in de directe nabijheid van landingszone N op Klein Amerika. De verhalen die Gerrit ons verteld heeft, hebben een diepe indruk op ons achtergelaten en inspireerden ons. Onderstaand zie je een foto van Gerrit uit 1945 (Gerrit staat geheel links) en een van vlak voor zijn overlijden in 2008.

We willen met “Grateful Generation Tours” onze passie delen met mensen die graag meer willen weten over de gebeurtenissen in Groesbeek op 17 september 1944 en de dagen daarna.  Daarnaast willen wij onze bevrijders blijven eren. Velen van hen hebben een groot offer gebracht, waardoor onze generatie in vrijheid kan leven en vandaar de naam “Grateful Generation”.

Het idee van deze Tours is ontstaan toen we de herdenkingen in het kader van 70 jaar D-Day in Normandië bezochten. Op de camping waar we met de camper stonden, hadden veel andere campinggasten een Willys Jeep bij zich. Nadat we daar een korte Tour mee hadden gemaakt en we zagen wat er in Normandië aan activiteiten plaatsvonden, ontstond het idee bij ons van “Grateful Generation Tours”. In mei 2015 hebben wij onze wens kunnen realiseren.

Wij zijn geen commerciële organisatie en de prijzen die wij vragen voor een tour, zijn bedoeld voor het dekken van de kosten welke wij maken tbv de tours (brandstof, onderhoud, etc). Dit is dan ook de reden waarom we de Tours tegen een aantrekkelijke prijs kunnen aanbieden.

Grateful Generation Tours wordt
mede mogelijk gemaakt door:

jeep dodge parts